Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

GONDOLATAIM:,

A találmányaimról:

Népszerűsítsd találmányom!!

A környezetünk védelméért!

Az oxigént ingjen állítja elő a Föld fa, gyümölcse a hidrogén!

A találmányt nem könnyű, ingjenessé tennem ,hisz sok időm van benne, a feltalálok sem teszik ezt könnyen, de úgy érzem az idő sürget, s ezért cserében egy kis idődet kérem tőled , ismerőseidnek küld el az írásom , már az is nyereség ha csak elgondolkodnak rajta.

Azért is népszerűsíteni kell, hogy mások a világban ne tudják az ötletet szabadalommal levédeni,

s meggátolni gyors terjedését.

Gondolj bele, egy ilyen fa a környezetedben, illetve egy mély-furat ,s az oxigén akár a lakásodba bevezethető, egészséged javára, a hidrogént meg nyomás alatt tárolhatod, s bármikor felhasználhatod , un. üzemanyag-cellában amely nemsokára minden autó motorja lesz, de akár fűtésre is. Ezenkívül a hidrogén tárolásának bevezetése az egyedüli módszer a Nap és szél energia hasznossá tételéhez vezető úton.

A mély-furat elkészítése nem túl drága mulatság, ha sokan gondolkodunk rajta, én is már gondolkodtam s van pár megoldás javaslatom, de legyen neked is!

 

További gondolatok:,

 

 

Pap barátom P.Zoltán, egyszer azt mondta „nem vagyok ateista, bennem van az Isten ”

Az vagyok: Ám olvasd a következőt, megjegyzem, édesanyám is hányszor ismételte ezen gondolatokat!

 

(Az agy egyik központjában döntések születnek, az ima ehhez a központunkhoz szól, Uramnak nevezve e központot, ezért érint e gondolat minden embert oly nagyon. Bővebben erről a gondolkodás az agyműködés elméletemben lelsz)

 

Őregek imája:

Uram!(Agyam) Érzem, megöregedtem.

Kérlek, õrizz meg engem mindattól, ami az öregeket kiállhatatlanná teszi.

Védj meg a fecsegés hajlamától, ne engedd azt hinnem, éppen én vagyok az, akinek mindenkihez szólnia kell.

Add meg a hallgatás örömét, a belátást, hogy idõnként nincs igazam; szabadíts meg attól a hiú vágytól, hogy mások ügyeit éppen nekem kell rendbe tennem.

Tégy engem segítõkésszé, de ne legyek se izgága, se zsarnok. Adj türelmet, hogy meghallgassam mások szenvedését, de tégy pecsétet az ajkamra, ha egyre növekvõ fájdalmaimról vagy törõdöttségeimrõl esik szó.

Add Uram, hogy higgadt és békességes legyek, ne pedig furcsa, ideges és túl pedáns. Add, hogy belenyugodjak lassú testi-lelki fogyatkozásomba, s hogy az embereket és a dolgokat elnézõen ítéljem meg, ne pedig megkövesedett elõítéletekkel.

Add, hogy ne legyek szenvedélyes bírálója azoknak, akik engem nem szívelnek.

Add, hogy ne õrködjem aggodalmasan jogaimon, hiszen tudom, mindez semmiség a

Végtelen árnyékában.

Add, hogy ne legyek kapzsi örömeimben, hanem alázatosan engedékeny. Ne engedj engem elmagányosodnom, hiszen tudod: szükségem van barátokra.

(Ezen sorokat Petres István által gyönyörűen elmondva megtalálod az MR1- hangtár -2010 febr 08,- 13,30 -40.dik percében.)

 Ezen gondolatok inkább a teremtő férfiakról szólnak, akik akaratukkal teremtenek, a nők is teremtenek de nem azonos a két teremtés.

Van még egy magyarázni való: A felirat " Feltámadunk"  sok minden mást is felírhattak volna, mégis az utódoknak ez szól s ez is az egész világon elfogadott gondolat még a tudomány is elfogadja, csak az értelmezése halványan különböző ( feltámadunk gyerekeinkben, más állatokban, elvontan-túlvilágon , s végül a tudomány szerint testünk matériája nem is tűnhet el) 

Ja és a lélek? Nos ez is sokaknak inkább a gondolatot vagy a gének által átadott információt jelenti

1

Üzenet gyerekeimnek:

Minden rosszat amit az élet adhat, jobb ha előbb nevelő szándékkal édesapjuktól kapják!  (az apai szeretet lényege lenne ez)

 

 

2

A zenére táncoló szőrtelen majom esete a vasbolygón

Egyszer csak rásütött a Nap a vasbolygóra, élet lett rajta, s majom is fejlődött ott, abból meg a szőrtelen majom, s idővel nem félt a leopárdtól, ennie is volt bőven, csak az élvezeteknek élt, a zenére csak táncolt s táncolt , ám befüstölte egét , már kábulatban fuldoklott, ám a tánccal leállni nem tudott!

 

 

3

A kommunizmus (a majom álma), elérte nyugatot és keletet

A bőség kosarából mindenki egyaránt vehet, túl jó autót, túl jó lakást élvezhet, igényei szerint és nem érdemei szerint. A különös, hogy a bankárok segítettek ehhez az állapothoz.

Vajon más közösségek pl.:a hangyák, méhek, hogyan oldják meg ilyen problémáikat?

Vagy nincs is probléma? Élelem van. Amin osztozkodni szeretnénk azok luxustermékek. a többlet munka eredménye.

Fejlettebb állatközösségeknél van luxustermék?

Nekünk miért van erre szükségünk?

Vajon nem csak mi egymásközt teremtjük meg ennek szükségét? Pl.:nekem nagyobb piramis kell mint elődömnek? Nagyobb autó s barlang mint szomszédomnak?

Szerintem ha békében akarunk élni, ez irányú céljainkkal alább kell hagyni, ha vállaljuk egymásközt a háborúkat majd a füstmérgezést, akkor csak neveljük gyermekeinket nagyobb luxus igényre!!

A kommunizmus bekövetkezése , úgy tűnik megállíthatatlan, mert a tőke megkeresi folyton az olcsóbb munkaerőt, s ezáltal a kiegyenlítődés folytatódik.

 

4

A pénzpiaci hitelválságról:(a lakáspiacon mutatta magát legelőször meg, de oka a globalizáció)

Sokan nem látják, hogy a pénz és a másik pénz a hitel , a pénz bevonása és a pénzkihelyezése a Nemzeti Bankok által és ugyanezen szerepet eljátszó tőzsde által, valamint ugyanezen pénzek kihelyezhetősége egyik rendszerből egy másikba is , pl. az ázsiaiba , az általános kiegyenlítődéshez vezet. a

(Jobban belegondolva a termodinamika ismeri a kiegyenlítődést, entrópia növekedésnek  nevezve azt s a pszichológia is így értelmezi főképp általános kiegyenlítődést jelent mint a kommunizmus

minden mindennel értsd különböző trulajdonságok kiegyenlítődése mint egy nagy korrelációs folyamat. szóval a szótő a ko az jó )

KOMMUNIZMUST Marx a leggazdagabb országokra megálmodta de a hitelezés lehetőségét Marx nem látta át, azt, hogy ezen lehetőség visz a kommunizmusba és ha ez párosul a gazdasági határok megszűntével (mondanám a hitelezési lehetőség kiterjesztésével) akkor világméretű lesz, ezt meg a világ proletárjai egyesüljetek jelszót hirdetők sem gondolták , hogy nem erőszakkal kell a gazdagoktól a pénzt elvenni, hanem ki kell használni kapzsiságukat s nagyobb profitot kell nekik ígérni és önként mennek a tiló alá, önként hiteleznek. A tömegek a prolik jól csőbe húzták a burzsujokat amikor jó nagy kamatokat ígértek nekik, aztán mégis saját luxusukra költötték a pénzt, lásd a világ 1/5-ét kitevő kínaiakat , na mit gondolsz visszaadják?

A pénz kihelyezésével kapcsolatban ezt kell tudni: (és a GDP jelenlegi számításának értelmetlenségéről.)

Amíg régebben csak egy kisebb rendszeren belül kellett a kihelyezett pénz és termelt javak közt az arányt helyreállítani , most ezt világszinten kell (ez az általános globalizáció haszna a világ szempontjából és kára a fejlettek szempontjából, hisz átlagolódniuk kell az összes szegénnyel) tehát amíg mindenki munkabére ki nem egyenlítődik addig tart a válság, hisz a legolcsóbb munka itt van üzleteink polcán, ha ez ellen nem védekezünk, a protekcionizmussal, akkor bizony kiegyenlítődünk még Afrikával is és USA elnöke ezt most zsigereiből támogatja, pedig a globalizációt a nagyobb haszon reményeiben Soros találta ki, egy hazánkból elszármazott pénzember .(errefelé az igazságérzet már a babákban van.)

Ezen szavaim azért ironikusak mert elveszik a több száz éves előnye Európa lakosságának , ám ez lehet, hogy igazságos, sőt ha a kiegyenlítődés minden terén érvényes törvényéből indulunk ki.

Akkor az.5

motiváció

A legújabb felvilágosítás szerint a férfiak azért alkotnak ,mert ki lettek zárva a másik nagy alkotásból az élet alkotásából a szülésből!


6

jogfosztottság

Ugyanezen szerző- nő szerint : mi férfiak teljesen jogfosztottak vagyunk, csak nem tudunk róla!

7

függőség

Kedves barátaim, a tudomány és a matek függőséget okozott nálam

8

lenni vagy nem lenni

Énértem lehet lenni, én is csak másokért vagyok, egymásé tehát sosem leszünk!

9

A gyűrűk

A gyűrű megszállottja lettem a toroid súlyvonalával átalakítom nézetem az Univerzumról,a Föld belsejéről,a Föld hőjéről és egy toroid alakú motort is kitaláltam!

 

10

Az univerzális egyenlet amivel minden leírható a két dimenzióban de kibővítve a több dimenzióban is            F= c+ sum(aiXini)

Humán beállítottságuaknak akik azt hiszik nem értenek a matekhoz (pedig értenek)  egy kis magyarázat a fenti képlethez , ez a minden mindennel való összefüggés képlete, tehát filozófiai képlet, vagyis bármire mondható, hogy számtalan más dologtól függ tehát akár a szeretetre is és akkor a zárójelbe a motivációk sokasága kerül, meg azok tényezői a hormonszintek stb.

vagy a tőzsdére:

 és közben ne feledjük a tőzsde az nem matek, az tiszta pszichológia!!

példa:

BUX= C+0,25DAX+0,25SP+0,25EU/USD+0,25HU/EU

a HU/EU aza reciproka az EU/HU nak

C= HANGULAT+MANIPULÁCIÓ INDIKÁTOR

hangulat = azt jelenti például hogy amikor már a DAX és SP az érintő vonalhoz készül érni akkor érdemes fordulni

(érintővonal az egy lineáris egyenlet a max és min pontokra számítva Y(max ill.min)=a+bx

 

manipuláció= azt jelenti amikor a DAX és SP nem változik akkor a BUX ot szándékosan elmozdítják helyéről kisebb beruházás az árváltoztatásba , mert a visszaállása biztos ezáltal a visszairány és annak nagysága biztosítva ezt akár kartellezésnek is nevezhetnénk, mert több nagy összeszövetkezése kell hozzá, de ellenben rendszeresen történik, a módja hogy bizonyos alapok gazdái parancsolnak a brókereiknek és így a saját érdekeik és az alap érdeke esetleg ellentétes lesz.

 

 

11

Alkalmazhatóság

A tőzsdére is lehet ezt alkalmazni, c az nyilván egy állandó de ez esetben a várakozásokat tükrözi  értéke egy idő után és egy ideig állandó, de különben, ha egzaktak akarunk lenni akkor értékét lehet ugyanilyen de egy másik függvénnyel leírni, ahol a változók a Fibonacci számok és a trendvonalak közelsége, valamint a figyelt indikátorok közelsége ill. helyzete a saját trendvonalaikhoz és saját fibo számaikhoz,valamint a Magyarországról elterjedt hírek amelyek általában 3 napig hatnak (minden csoda 3 napig tart)

értéke 10 egységnyit térhet el

 

12

A neveltetésről

A férfiak nevelésében spártaizmus van, bizonyítási kényszer, megmutatni ki vagy, felülmúlni, legyőzni, területet szerezni, utódoknak biztonságot –ami alatt ma vagyont értünk-pedig filozófiai tudást kellene. A nőtől a szeretetet és megértést a férfitól a teljesítményt kell elvárni.

Egymás által ezen dolgokat el kell ismerni, ekkor jól működik a család. A férfi kockáztat, akár életét, akár a börtönt, akár a baleseteket, akár egészségét, hogy biztosítsa a családja biztonságát –ezt el kell neki ismerni, mint ahogy a nőt is el kell ismerni a szeretet adás ,a béke adás ,a vidámság az élet adás, tudásában.

13

Az automobilról

,A fő kerékkötő a technikai szabályok. A súly a teljesítmény a gyorsulás a biztonság a végsebesség ezekre vonatkoztatott technikai előírások.:Már rég két részre kellett volna osztani a közlekedést. VÁROSIRA ÉS VÁROSKÖZIRE. Ez olyan ,mintha kávéskanállal kevernénk a betont és lapáttal próbálnánk a kávénkat keverni.

 

14

Ezzel kell foglalkozni

Azzal , hogy mi lesz ha nem leszünk érthetetlenül sokkal többet foglalkozunk, mint azzal , hogy mi volt amíg nem voltunk

15

Horror, horror hátán

Kisfiam (6) megnézte a létező leg- horrorabb filmet: Gyönyörű film volt az univerzumról, tudományos arról hogy mi volt és mi lesz és csak a megsemmisülésről szólt számára,  számomra a csoda volt ám őt két napig kellett nyugtatni, a leendő milliárd évek távolságát nem értette, hogy is értette volna mikor 2 órába sűrítették a rengeteg megsemmisülési folyamatot, ő meg alig hogy elkezdte az életet, és csak a megsemmisüléseket érzékelte.

16

A vég

Aki a múlttal foglakozik, azt a saját elmúlása foglalkoztatja? Vagy épp aki a jövővel foglakozik, az fél jobban a végtől?

17

A gazdaság élénkítésről

A lakásépítő program nem jó válságkezelésre, csak termelő kapacitásokat lehet most finanszírozni, utakat, gyárcsarnokokat, erőműveket, bányákat , földhő kiaknázást föld termőképesség növelést, tudás bővítést.

18 A szeretet elmúlása

A szeretetet  felemészti a pénz a hatalomvágy a vetélkedés a szórakozás!

 

 

 19 A fókuszálás

 A fotonokat visszaverődéssel és prizmával vagyis terjedési sebességkülönbségük révén sűríthetjük .A gravitáció, mivel a fotont eltéríti ,tehát van kölcsönhatás ,ezért a fény is el kell hogy hajlítsa a gravítációs vonalat (vagy teret),ezért a fotonokkal vagyis az elektromágneses hullámokkal ,kell hogy tudjunk csinálni gravitációt fókuszáló eszközt.

Ennek fordítottja a súlytalanság eszköze lenne!!!

Egy ilyen eszköz akkora hatással lenne a tudományra mint a távcső.

 

 

20 Egy ártatlannak látszó példa

Vajdasági festő ismerősöm mesélte, hogy egyszer festett egy napraforgót ,nagy sikere lett, vették mint a cukrot. Egy napon éjfél felé csöngetett be hozzá egy falusi házaspár, napraforgós képet akartak, rájuk kérdezett, miért olyan fontos ez nekik? (mert már nagyon unta a napraforgó festést)  Ám  a büszkeség ,hogy az ő festménye ilyen jó és a művészetét ennyire értékelik!!!

nos

A válasz elég kiábrándító volt, akadémiai festőnk számára.

A bácsika elpanaszolta, hogy utoljára egy esküvőre egy nagy színes TV-t vittek ajándékba, ki sem csomagolták, nem is nagyon örültek neki, ám valaki vitt egy napraforgós festményt, és mindenki arról beszélt, hogy milyen jó ajándék meg milyen drága volt.!!

Én is fölteszem magamnak a kérdést, gyermekeim minek örülnének jobban, ha pénzt örökölnének tőlem , vagy  szép emléket? Persze , ha már sínen vannak, vagyis nem kell a létért küzdeniük?

 

 

21 Észak- Dél ellen

A négerek fölszabadítása, vagyis inkább az északiak is akartak egy kis olcsó munkaerőt. Az érdekes az, hogy minden négeren látszik, hogy afrikai ám mind Amerikát tartja hazájának. Mi Magyarok hogy vagyunk ezzel? Úgymond mindenhol kizsákmányolnak bennünket, mégis félünk csoporthoz tartozásunkról lemondani, kizsákmányolóink, a saját vezetőink, a félsz tudatot erősítik bennünk, hisz dolgozóikat nem akarják elveszteni,  A hazafias beszéd tehát a munkaerő megtartásáról szólna, a kizsákmányolás céljából? Volt ez valaha is máshogy?

Na de gyáva népnek nincs hazája! Apropó szerinted a Svédek,.Olaszok ,Svájciak bátrabbak-e mint a hazátlan Kurdok, Palesztinok, Indiánok?(vagy erdélyiek,vajdaságiak,felvidékiek,stb?)

 

 

22 Az erőt a közösség ismeri el.

A férfi az erejét a társadalom által elismert tulajdonságokban látja, mint a   pénzkereső tulajdonság  a kisportoltság,a tudás ,a hatalom,

A nő az  erejét  a szépségben a műveltségben,a jóságban látja (mert a férfiak ezt nézik)

 

 

 23 A japán sztrájk!

Tudtad?

Régebben  a Japán dolgozó piros karszalagot kötött karjára s megállás nélkül kezdett dolgozni!  Ezzel a gyárban a munka szervezését tette lehetetlenné.

Hát ez is egy lehetséges útja lenne , Magyarország, Európában való, élre törésének. Éhbérré  csak dolgozni s dolgozni.

 

 

24  A nők és férfiak napi konfliktuskezeléséről

A férfiak tesztoszteron szintjéből fakadó agresszivitást az alkohol  sokkal többször jótékonyan fékezi és csak elenyésző hatásban, miután már teljes függőséget okoz és nem  a stresszoldás a célja csak ezek után a férfiak 1 -2 % nál okoz káros hatást

A nők ösztrogén hiányát a lelkizés régen a pap-lelkész= régen pszichológus és egymás közti pletyka néven ismert  lelkészkedés okoz lelki megnyugvást ez nem okoz függőséget de káros hatása sokszor sokkal nagyobb lehet mint az alkoholé éspedig az intrikákon keresztül saját és más életvitelét életminőségét téve tönkre és segít hamis sajátvilágkép esetleges kialakításában  itt érvényes leginkább a közmondás

Nézd meg anyját és vedd el (vagy ne) a lányát -mert ez a jövőre utaló lelki viselkedésre fog következtetést engedni és madarat tolláról embert barátjáról  a nőkre  a bizonyos kis százalékra még jobban érvényes

 

 

 25 hogyan legyünk zsenik 

Ajánlott irodalom, vagy tudás :

Gimis pszichológia, Freud ,Biblia, Selye-Stresz elmélete, Polgár apuka -hogyan neveljünk zsenit

Valószínűség számítás ismerete és az univerzális egyenlet ismerete

Ezért csak röviden: a kigyullad a lámpa (vagyis megvilágosodunk) igaz !!

A technikája: a probléma félretevése egy időre

A továbbfejlesztés lehetősége:

Ha idő és agykapacitás van ,akkor az élet úgy is folyhat ,hogy különféle témakörökben problémákat próbálunk megoldani

Pl pszichológia.  tőzsde, matek,gépészet, stb.

A nagy rendszerelmélet szerint minden összefügg

Így is van

Ezért jótékony a megoldás szempontjából ,egy időre más jellegű problémával foglalkozni ám intenzíven vagyis az agy nem  pihenhet az agynak legyen pihenés a másik témakör kezelése.

Ha ide oda csapong a gondolat a tőzsdéről a gépészetre  onnan a pszichológiára  stb visszatéréskor minden mintha megvilágosodna a problémákra frappáns megoldások születnek pillanatok alatt  (ismert pl. a szénlánc felfedezése -a kígyó saját farkába harap- álom látása)

 A sokfelőli megközelítés elve

 

26 A kőbe vésett igazság

Úgy tűnik nincsenek kőbe vésett igazságok, a kő porrá lesz s a szél elfújja!

 

27 Aki pénzt kér a szeretetért az mindenre képes

 

28 A szex- ről

A férfi kitartó lehet, oda-nem figyeléssel, a nő, ha ezt megérti, akkor mindketten jó járnak!

 

 

29 A kölcsönadásról

Ne adj kölcsön, inkább ajándékozz!

Kölcsönadni lehet:

idegennek, (aki néha vissza is adja)

barátnak, akit aztán elvesztesz

életed társának, aki ezután elveszejteni próbál,

gyerekeidnek de ezt csak te tekinted kölcsönnek.!

 

30 Meddig nevelő egy szülő?

Mindvégig, mert leánya vagy fia párkapcsolatába beleszólnia néha kell, de soha a saját gyermekei pártján nem lehet.

 

31 Várandós vagy szoptató nő néha depressziós

ám szerepe egyenlő a gyermeke jövőjéért küzdő apáéval

Ez idő alatt, párjukat megsérthetik, de ezt meg kell érteni és bocsájtani, és tudni kell a nő feladata, hogy a férje boldog legyen (ez nem minden óhaj kielégítését jelenti, sőt:::)

 

 32 A szívről

Egy kedves nő ismerősömet kérdeztem, mit ért az alatt, hogy a szívére hallgat, mi az hogy szív?

A válasza, nagyon jó!:

A szíve a nőknek egy szerve: ami azért van , hogy megakadályozza őket, hogy az eszükre hallgassanak.

 

 

 33 A képzelő erőről és annak fejlesztéséről!

(A képzelő erő az elvonatkoztatás és a szabályok kapcsolata)

Tulajdonképp az agyműködésről van szó a bal és jobb félteke különbözőségéről a kreatív és a verbális tanulásról az egyik dominanciájáról a másik felett

Elképzelni valamit gondolati szárnyalást jelent megszabadulni a kötöttségektől fantázia világot építeni fantáziálni a szabályok világából kilépni ,más szabályvilágba lépni, megérteni a szabályt

Gyermekeinket erre tanítjuk, mese később egyéb olvasmányokkal ahol a szavak képpé alakulnak, ezért képzelő erő fejlesztése igen nagy, absztrahálni ugyanezt jelenti dolgokat elvonatkoztatni és elvonatkoztatott állapotukban reájuk szabályokat alkalmazni ez például a szöveges egyenlet, de a példabeszédek a bibliából vagy egyéb példabeszédek szintén elvonatkoztatott - absztrahált világból köszöntenek vissza ránk, és törvényként adjuk elő újból és újból gyerekeinknek (vagyis a régi történetek ma is érvényesek) akár a történelem tanulás is ezt jelenti mert ugyanaz a dolog soha elő nem fordul még egyszer de a hasonló igen s ezért van az elvonatkoztatás szükségessége.

Ez jól is hangzik így

ám :

Egyes tananyagok megismerések pont ennek ellenkező működését követelik meg agyunktól

A szabályok igen nagy mérvű tiszteletét, megértés nélküli elfogadását

Például ilyen a nyelv és az idegen nyelv tanulás- valamint kezdetben a matematikai szabályok elfogadása megtanulása, versek tanulása történelem tanulása, tehát mondhatnánk

Kis gyermekeinknél

1 előbb nem nagyon kellene a fantáziát fejleszteni, hogy a memorizálásos tanulás hatásosabb könnyebb legyen

2 kérdés, hogy mikortól szabad nyitni az agyat a szabályokkal való játszadozás irányába? Ha későn akkor túl késő is lehet

3 De mégis igen kell mert emberről van szó, Czeilzer Endre szerint sok gyerek zseni tönkremegy, főképp az emberi kapcsolatok nehéz kezelése vagyis inkább elviselése miatt, vagyis törekedni kell az arányosság a beilleszkedés elérésére.

A szabályokból való kilépés, szinte mindenkinél egy korban bekövetkezik, néha azt mondjuk a szívünkre hallgatunk, ám mindig az általánosan elfogadott és eddig követett szabályoktól kötöttségektől az érzéstől mint bilincstől való megszabadulást jelenti.

 

 

 

34 az ÁFA és VÁM

 

A sárga vírus!

 

Az ÁFA és Vám nemfizetése minden ipart, országot tönkretesz

Európában, USA- ban az elsődleges Vám és ÁFA az ázsiai termékekre nincs megfizetve

A fő érdek ázsiai és belső vezéreltetésű

A belső érdek

Elsődlegesen a saját tőkekihelyezőink érdeke , akik politikai tényezők is egyben,( nem tudom bizonyítani csak a gazdaság rossz helyzete erre a bizonyíték)

a másodlagosak a nagykereskedők

a harmadlagosak a kiskereskedők

a negyedlegesek maguk a vásárlók mi a nép vagyunk

Szinte mindenki érdekelt abban , hogy az ingjen munka gyümölcsét élvezze, s a saját munkáját ne kelljen befektetni (Norvégia problémája volt 40 éve hogy a saját olajbevétellel mit kezdjen, vajon dolgos népét lustává tegye-e?)

A Német példa helyesnek bizonyult, hogy ugyanis az eszköz értékeknél fontosabb a munka bármi áron

A munka minden tőkét megtermékenyít a legkisebbet is és ez a helyes élet filozófia

Vagyis ami az ős szerveződésű katonaságnál is megfigyelhetőv vagyis hogy, semmi dolguk nincs mégis örökké dolgoznak

A család mint legkisebb közösségnél szintén a helyes, ha gyermekeinknek mindig adunk munkát

csupán nevelési szándéktól vezéreltetve

A munka az a szláv muka=kín szóból származik

Nem örömöt jelent de állandó tevékenységet amivel a lopás a henyélés az ingjenélésre való motiváció megszüntetése vagyis a mások munkájának ki nem használása a nevelési cél

Felnőtt munkanélkülieknél is, hogy lustákká tolvajokká ne váljanak tevékenységet kell biztosítani

A pénzemberek a nagykereskedők a kisebb képzettségű politikusok elsődlegesen ellenérdekeltek e filozófiában mert:

Profitjuk munkájuk pont legkifizetődőbb ha mások érdekeinek kihasználására köznyelven elterjedt fogalom a kizsákmányolására épül

Az emberi faj fejlődése is kizsákmányolásos jellegű tehát génjeinkben van ezen motiváció

Nem is kellene ezért elítélni, hogy a szegényebb ázsiaiak fejlődését eltűrjük saját kárunkra

A nagy földi globalizáció a közös Földünk kizsákmányolása visszahatni kezd ránk, vagyis minőségi változás küszöbén állunk (mint a víz fagyása és forrása)

Szerénység kell a célunk hogy legyen

A munka definiciója: a munka tevékenység amivel környezetünket átalakítjuk

Kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ez a folyamat minőségi változás felé viszi környezetünket- Földünket (vagyis a munka pozitív értelmezése nemsokára erősen negatív lesz)

A mások kizsákmányolása de a saját munkánk favorizálása is elviekben még mindig a folyamatot a Földünk átalakítását gyorsítja

Talán csak a vallásfilozófiák fékezik a környezet átalakító tevékenységünk elveit de nem gyakorlatát.

 

Most leírom a csalás a lopásnak nevezett folyamatokat amik Vám és ÁFA csalások ám jótékony hatásuk a szegény Ázsiának jók, tehát keresztényinek is nevezhetném, ám a Földnek nem jó és ezáltal gyermekeinknek sem és talán ez a legfontosabb.

Mindenesetre egy szerénységet tanító életfilozófia terjesztést sürgetem.

 

A Vám csalás.

Sem USA sem Európa nem tudja beszedni, Hamburgba érkezik az alul számlázott áru, sokszor félkésznek titulálva például zuhanykabin oldalak olcsóbban mint a nyersanyagára, pumpa is természetesen ugyanígy, a vám a valódi érték 10% sem éri el, némelyek, akik befolyásosak tehát a fejesek,a vezetőink, az okosok a tőkekihelyezők haverjai úgy érvelnek ami elvész a vámon az majd bejön a réven vagyis az ÁFÁn.

Természetesen ez érdekeik szerinti szemfényvesztés a pár fejest kell csak megvenni érdekeltté tenni aztán mily különös hogy a törvények is a kezükre játszanak talán véletlen ez??(bizonyítékom-a törvénymódosítások fo szükséglete)

Persze jövőre más törvény lesz- csak a kérdés miért kell ismét a másik jövőre szintén változtatni majd a törvényt?

(De fékezzük indulatuk mert hát keresztényi ez, ugyanis segítjük a szegény Ázsiát)

Nos megérkezik a konténernyi cipő, a Józsefvárosi piacra, VÁM kifizetve 28700 Ft, mert cipő párja 38 Ft. A számla szerint. (Nem tudom bizonyítani de ezt ellenőrizni lehet visszamenőleg.)

Nos marad az ÁfA majd most, hogy eladják 2500Ft párját majd most kifizettetjük velük a különbözetet is.

Ez sem működik ám

15 000 Ázsiai katona várja az árut, Józsefvárosban átrakják több száz konténerjeikbe és és bérelt hatalmas üres gyárcsarnokjainkba ahol valamikor ezen termékeket gyártottuk

Csak figyelni kell a híreket illegális élelmiszert találtak stb ám már minden üzletet zárva találtak hát nem érdekes??

((((Azért dolgozik a VÁM meg APEH 500 vámos és munkafelügyelő 30 illegális szüretelőt fogott Tokajban 5 helikopter és 30felderítő autó telefonlehallgatások a CIA meg a haditengerészet bevonásával- és a média is bőven erről szólt, tehát ez a bajunk fő forrása az illegális munkásaink!! Nem feltűnő!!!))))

De a Józsefváros még érdekesebb

Haditudósítóinkat újságíróinkat e frontra miért nem küldjük ki??? Mert a média idegen kezekben van , csak nem, a mi médiánk??

Szóval megjelenik 50 Honvéd (VÁMOS) legalább 300 megfigyelő jelenti azonnal mobilokon, konténerek zárnak kiskínaiak futnak a csapat elfoglal pár nyitva maradt konténert ott talál is Adidas terméket10% ban

De jó

Már csak meg kell várni a konténer bérlőjét, katonáink berendezkednek, páran leheverdnek lőállást vesznek fel beássák magukat nem mélyre mert lejár a munkaidő nemsokára aztán kinek van kedve berakni azt a sok cuccot , de nem lehet elhagyni az elfoglalt állást, az taktikai hiba lenne, vagyis 404 konténerből 4 elfoglalva de a többiből a 400 ból az ellenséges harc folyik tovább (lehet hogy az a 4 többlet csak a csali-mamac -vagy még több európai nyelven is lehetne mondani?)a kis ázsiaiak lőnek ránk rakják a kis furgonokat áruval mindegyik 2 mill Ft értékben és azok már mint a vírusok terjednek szét fuvarozódnak Szegedre . Pécsre stb naponta 1000 kisfurgon

Ilyen fuvarozó volt ismerősöm

100 szor is járt Józsefvárosban számla soha nem volt tehát jól érted ő csak 1%-a volt a csak a szegedi fuvarozóknak tehát egyszer elkapták , de estére már a kisázsiai jött a számlával

(ezt szavahihetősége alapján és védelem alatt akár bizonyítani is tudom)

Nem ártana rendőrségi statisztikát átnézni vajon a napi 1000 kisfurgonból Magyaroszág szerte ugyan hányat találtak mag?? nem sokat mert riadót nem fújtak még mindig a kereskedés változatlanúl folyik már lassan 20 éve vajon mindig sikerül a számlákat estére előteremteni?? Ja és időközben honvédeink Józsefvárosban a konténernél az állásukat feladták mert ugyebár a munkidő lejárt majd holnap talán nagyobb lesz a siker.

De úgy néz ki itt sem fújtak még riadót a csata ugyan úgy folyik ha egyáltalán csatának lehet nevezni. De az is lehet hogy saját magunkat szemfényvessztjük? Az a pár budapesti vevő látja, hogy honvédeink ott vannak gondolják majd rettegve ajjaj biztos itt minden rendben de hogy riadó már vagy 20 éve vagyis 6000 napja vagyis 6000*6000 kisfurgon esetében vagyis 6000*2mill Ft esetében aminek áfa vonzata legkevesebb mint 6000*6000*500.000Ft (ÁFA+Vám nettóra)- hát nagyjából ennyi a nemzeti kis többlettermelés- a GDP5%... nemcsak talán pont ennyi hiányzik?

(Nem baj ez keresztényi dolog az ázsiaiak hány évig voltak szegények ne legyünk már ennyire irigyek ez a 20 év az övéké volt de lehet még 20 év sőt biztos is az övéké lesz)

Apropó hogyan lehet legálisan eladni a 38 Ft cipő párját?

Hát egy másik KFT nek amelyik szintén a csali szerepét játssza eladjuk 58 Ft ért na ezen aztán van fizetnivalónk a 20 Ft jövedelmünk után vagy erős 4Ft hát ezt ki is fizetjük

Aztán hogy mit csinál az a másik csali KFT az 55 Ft cipőkkel, amik nincsenek is nála nahát az az ő dolga, két év múlva divatja múltság miatt leírja , vagy összeszedve több száz másik cégtől is a nem létező árukat, felhalmoz egy kis áfatartozást, mert mondjuk 1 Ft felárral továbbad a hulladékon nos aztán már a következő szekond meg tercier csali szintén halmozza az Áfát

Melyik áfát is az 1% nak az 1 % át? És aztán nem fizet be két év után pár milliárd felhalmozott ilyen 1% nak az 1% áfát? Eltűnik esetleg? Tényleg néha vannak ilyen hírek!! Micsoda figyelmetlenség a médicárok részéről- még kiderül a turpisság!!

Vajon miért nem nagyon rágcsálódnak ezen a híreken még következménye sincs -ugyebár ezt már észrevettük mindig akad valami más például cigány kisebbségi gondok, szegények pedig ők aztán semmiről sem tehetnek, ők csak szintén csalinak vannak valahol a nagy politikai játszmában, elővehetők , gyűlölet szítható ellenük mert nincs munkájuk, mert inkább segély adatik nekik , hogy természetes ellenszenv szülessen, és ha kell akkor a haragot legyen kin levezetni, nehogy már a médiacárokon, meg a piac urain, a VÁM és ÁFA csalás érdekelteken. Hogy ezek egy és ugyanaz lehet?

(Ezt nem tudom bizonyítani direkt módon de indirekte igen mert tény hogy nem a munkájukat végzik jól ,nem minket nem a népet szolgálják jól)

Tény hogy még riadó nem lett fúva , pedig már a csaták sorban elveszejtve, már vagy 6000 napja riadók sem nálunk sem Európában sem USA ban nem lettek fúva.

A pénznyomtatással annak ütemével néha egymás ellen küzdünk, Európa USA ellen megveszik egymás eszközeit, ám érdekes azt nem látják hogy az ő eszközeiket meg Ázsia vásárolja.

Hát igen mindegy milyen színű a macska, fő, hogy megfogja az egeret!! (Idézet ez de szándékosan nem mondom meg kitől)

 

Üdvözöljük Orbánt!! És Matolcsyt a tábornokot!!

Nagy és veszélyes húzást tett, olyat mint Kossuth Lajos apánk, kis hazánkat felszabadítani akarja.

Csak az időpont választás volt akkor is a kérdés, igaz Magyarország elveszett, de Hős az született (halt bőven)

Amikor meggátolta a lopást, a kiáramló banki pénzmosásnak a cégek országok közötti átszámlázásának vetett gáncsot. Csak nehogy egyedül maradjunk.

A támadás már folyik ellenünk, első ütemben hírekkel a pénzbeáramlást fékezik, a MNB kamatpolitikájának és a pénz megóvási politikájának nagy szerepe van most, a piacra mennyi pénzt enged és von ki, nyilván ezért itt támad az ellenség mert itt beépített emberét véli látni aki vélhetően de nem biztos, besegít kollaborál majd.

Nos mit lehetne tenni??

Miniszter elnökünk az orrgazdaság ellen lépett fel bankadók és cégadók segédletével megakadályozva az elcsalt VÁM és ÁFA kiáramlását az elvárt jövedelem elve alapján .

És hát e cégeknek a munkalehetőséget Magyarországon a társadalmi békével egyéb saját pénzekkel és eszközökkel saját vagyonunk leértékelése árán is biztosítjuk, és biztosítottuk az ő nyereségük ebből van, pedig milyen könnyű lenne egy kis társadalmi feszültség teremtés , mint YU ban volt s a kezdetben potom pénzért vissza lehetne vásárolni az adós leveleket, nos örüljenek e cégek, hogy nem ez a folyamat zajlik és nem kell a szinte semmiért eladniuk követeléseiket

A baj okozóit felismertük

Az ORRGAZDASÁG az

A lopott áruval való üzletelés. (ha nem is teljesen de az elcsalt VÁM és ÁFA részben vagyis 40-50% ban lopott)

 

Az érdekelteket is megláttuk. A csata a vezérek ellen az elsődleges vonal ellen lett indítva

Ám tudni kell a csatákat pedig kisemberek közkatonák vívják a nagy katonai szabály szerint,

ezért okvetlen a negyedleges a kisemberek a katonák bevonása szükséges, enélkül csatát de háborút semmiképp nem lehet nyerni

 

A kisemberek bevonásának terve

A sok munkanélküli mint tartalékos a csatamezőre kell hogy vonuljon-ők az elsődleges áldozatai e háborúnak adjuk meg a lehetőséget nekik hogy megvédjék magukat ez egyben motiváltá is teszi őket, pár lelkesítő beszéd és indulhat a csata

Ha még ősi törvények szerint jutalékot is kapnak a hadizsákmányból a siker garantált.

(A muszlimok a törökök annak idején ettől lettek naggyá és hát mások is)

Kisembert, kisemberrel kell szembe állítani .Nem tábornokok ők:

Folyamatos taktikai húzásokkal kell küzdeni, nem kell az ellenséges vezér fejeket levágni, mert kivonulás esetén mindent visznek és semmit nem tudunk vissza szerezni.( Szarajevót sem vették be pedig csak pár puskával védték ,ugyanis a körbezártak fizették a sarcot a kenyérért a vízért a pálinkáért a cigiért, végül minden pénzüket oda kellet adni, milyen butaság is lett volna azonnal elfoglalni Szarajevót aztán már nemzetközi bűn lett volna elszedni kis vagyonuk életük , így ellenben önként adták??)

A tennivaló:

Minden furgon ellenőrzése, nagy létszámú képzetlen munka nélkülinkkel,

ezzel a számla adás beindítása megtörténne

Minden Ázsiai árut tehát minden üzletnél piaci kijáratnál kiskatonánk álljon akár cigány munkanélküli és írja be a számla számát nevet összeget könyveljen be!

(Enyhébb fokú intézkedés csak a vírus átélését segítené vagy hatásosan vagy sehogy a gyógyítás elve)

Így a cigányok is megbecsülést kapnának hisz értünk tevékenykednének, valahol

előbb utóbb rájönnénk erre. Itt egy reklámból idézek:” mert hülyék azért nem vagyunk”

A számlák után áfafizetést várjunk el, nem sok időre és itt már a parancsnokoké a szerep, átszámlázások és áfa nem fizetés felderítésének első pillérei lennének az irodákban tevékenykedők

adatokat készítenének elő az APEH számára a számítógépes ellenőrzésre az ÁFA fizetve nem fizetve alapon

Ellenőrzésére napi heti szinten és göngyölítési lehetőség nélkül

Hát igen itt már a tábornokok is szerepet kapnak a göngyölítés elé akadályt kell emeltetniük jogszabályokkal- és hát ez itt a legnehezebb lesz jó tábornokot találni aki aztán valószínű mártírunk is lesz vagy hősünk ha megnyerjük a háborút.

De harc nélkül ne adjuk már meg magunkat.

Rendkívül erős módon kell tudatosítani az orrgazdaság elleni harcot és módot

Nem a kisboltok ellen van ez hanem mi magunk mint vevők és ezáltal orgazdák ellen

egyfajta önkontroll erősítése ez

Valamikor Japán USA tanácsra bevezette a munkahelyi nevelést, a rádióból naponta a munkahelyen 10 szer is 10 percekig a minőségről annak fontosságáról és az önkontrollról szólt az előadás, szabályos agymosás volt ez, és Japán a minőség nagyhatalma lett.

Tehát a média idegen kézben van nálunk -ezért e téren is a tábornokainknak van tennivalójuk

az ágyúkat vissza kell szerezni!

 

A fent leírt védekezés , nem tekinthető támadásnak Kína ellen

Kína ma már világelső lesz ez csak idő kérdése ezért az óvatosság

így nem reagálhatja le ellenséges kivonulással.

Sőt elképzelhető , bizonyos együttműködés a hallgatás zálogaként, mármint nehogy Európa és USA átvegye a taktikát.

Elépzelhető sőt valószínűsíthető, hogy beruházásait fokozza , itt Magyarországon éspedig a nagyobb befolyás szerzés érdekében és szintén a hallgatás vagy intézkedés erejének csökkentése érdekében

A valamit valamiért érdek érvényesülhet

Ezért haladéktalanul nyitni kell a frontot, csendben hatásosan nem nyiltan az ellenséget megnevezve mi csak védekezünk a magunk módján- voltak itt már tatárok is meg oroszok is mi is kicsit ázsiaiak vagyunk valahol, teljes vesztük nem akarhatjuk-persze nevetséges az ötlet hogy mi veszejthetnénk el őket- ám igen ha népszerű és hangzatos és elfogadott lesz az intézkedéssorozatunk más országokban is. Ráadásul most európai elnökség is vár ránk:

Vagyis jó a taktikai helyzetünk.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bizalmi válság volt ez nem ingatlan buborék mint ahogy ezt szintén már régebben kifejtettem s most szintén olvasható Alberto Martin a Magyar Nemzeti Bank pénteki makrogazdasági workshopján. http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=3&i=139301&is=1

 

http://www.szabadfold.hu/gazdanet/kommandosnal_gyorsabb_a_kinai_bufes

A Józsefvárosi piacon működött az a tizenkét kínai büfé, stb stb

 

Amiről írok az nehezen kuatatható!! lásd http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=460381&place=hirstart

Túl drágán vállalták a korrupciókutatás kampányát

 

http://penzcentrum.hu/cikk/1025287/1/a_kisboltok_alkonya_bojtolnek_a_magyar_kereskedok

 

http://www.gyartastrend.hu/cikk/hogyan_csinaljak_a_kinaiak_

 

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=460378&place=hirstart

.Az adósság elinflálása elvileg járható út lenne stb stb s így fejezte be :: Ezt viszont az alacsony infláció tudja biztosítani, ezért az MNB-nek továbbra is a legfontosabb feladata, hogy őrködjön a hazai inflációs folyamatok felett - tette hozzá Karvalits.

Szerintem nem jó az érvelés mert a maffia külkereskedelmi ténykedését nem veszi figyelembe

Ezért az igazi fekete gazdálkodásra a maffiára kell összpontosítani,

Arra a maffiára amely nem idehaza költi el bevételeit.

 

 

 

 35 A partner cserékről

A változtatás talán azért fontos, hogy végül eredményesen mindent megutáljunk és könnyebb legyen a búcsú az élettől!